Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

Cukorbetegek figyelmébe ajánljuk

Kényelmi és gyógycipők cukorbetegeknek

A Varomed márkanév alatt forgalmazott cipőket kimondottan cukorbetegek és sérült lábú emberek részére fejlesztették ki. Az érintettek által ismert, hogy nyomásra érzékenység, sérülés, lábdeformálódás vagy operatív beavatkozás után a lábfej vagy a lábujjak gyakran igényelnek különleges tulajdonságokkal rendelkező cipőket. Ezek a modellek szinte teljes mértékben nyithatók, így a sérült láb számára is optimális hordhatóságot biztosítanak.

clinexpert logo 3sh 2

Élen a cukorbetegség elleni küzdelemben

A cukorbetegség fajtái és jellemzői legalább annyira változékonyak, mint ahány cukorbetegséggel élő ember él. Ezért sajnos gyakori probléma, hogy a rendelkezésre álló, a modern orvostudomány által ismert gyógyszerek, egyszerűen, nem minden cukorbetegségben szenvedő számára nyújtanak megfelelő segítséget. A ClinExpert Gyógycentrum az ilyen esetekben tud további lehetőséget kínálni, a cukorbeteg páciensek számára. Intézményünkben több mint egy évtizede folyamatosan folynak olyan vizsgálatok, melyek a legújabb gyógyszerek hatásosságát vizsgálják. Szakorvosaink, ezért sokak számára tudnak olyan új terápiát javasolni, ami eddig nem volt elérhető a cukorbetegség kezelésében. Ezek az új gyógyszerek a legújabb fejlesztésű készítmények, melyek jó eséllyel tudnak kezelési megoldást nyújtani, olyan cukorbetegek számára, akiknél az korábbi készítmények nem bizonyultak hatékonynak.

A vizsgálatokban való részvétel esetén a terápia, a szakorvosi konzultáció és kezelés, valamint a gyógyszeres kezelés teljes mértékben ingyenes a résztvevők számára.

További információért keressen minket bizalommal:

Clinexpert Gyógycentrum
1033 Budapest Kaszásdűlő u. 5.
Tel: 06-1-210-8139
Fax: 06-1-210-58-15
E-mail: info[kukac]clinexpert.hu
facebook.com/clinexpert

A magazin profilja az egészségtudatos étkezés, az egészségmeg­őrzés, a tudatos és felelős gondolkodásmód elsajátítására való ösztönzés.

Az Ízek és Érzések receptmagazin, hisz egészséges ételeket kínál a tudatos táplálkozás jegyében: hagyományos ételeket reform mó­don, és modern fogásokat a legújabb táplálkozástudományi elve­ket követve. A receptek könnyűek, egészségesek, különlegesek.

A cukorbetegséggel való együttélés a hosszú évek folyamán sajnos nyomot hagy a szervezetben, a szövődmények kialakulását és súlyosbodását pedig rendszeres vizsgálatokkal lehet csak figyelni. Egy frissen publikált tudományos kutatás* eredménye azt bizonyítja, hogy a halláscsökkenés is nagyobb gyakorisággal fordul elő a 2-es típusú cukorbetegeknél, és ez az érzékromlás ellátás nélkül jelentősen rontja az életminőséget.

A diabéteszes vakság megelőzhető, ha a retinopátiát időben felismerik, és a betegek megfelelő kezelést kapnak. Az Első Magyar Optikus Zrt. partnerüzleteiben a legmodernebb eszközök segítségével végzik a szűrést, a szűrőhálózat szakmai hátterét pedig a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Szemészeti Klinikája adja.

A Tudomány Kiadó aktív szerepet vállal a cukorbetegek oktatásában és életminőségük javításában. Idén 22. éve jelenik meg a Diabetes, az Alapítvány a cukorbetegekért lapja, kiadja a Hypertonia című szív-érrendszeri betegségekkel foglalkozó lapot és a Konyhasarok receptgyűjteményt.

cukorbetegwebaruhaz