Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

Kényelmi és gyógycipők cukorbetegeknek

A Varomed márkanév alatt forgalmazott cipőket kimondottan cukorbetegek és sérült lábú emberek részére fejlesztették ki. Az érintettek által ismert, hogy nyomásra érzékenység, sérülés, lábdeformálódás vagy operatív beavatkozás után a lábfej vagy a lábujjak gyakran igényelnek különleges tulajdonságokkal rendelkező cipőket. Ezek a modellek szinte teljes mértékben nyithatók, így a sérült láb számára is optimális hordhatóságot biztosítanak.

A Florett cég azon kevés cipőgyártó közé sorolható, akik még Németországban gyártanak, így valóban érvényes a „Made in Germany" jelölés, a sorozatgyártás pedig biztosítja az állandó méretet és minőséget.

Az összes PA-Velur modell nanoimpregnált, amelyre az alábbi tulajdonságok jellemzők: vízlepergető, olaj-és szennyeződés taszító, lélegző, tartja a színeket, a szövetek hosszabb ideig újszerűek, moshatók, tisztíthatók, időjárásállók és fiziológiailag ártalmatlan viselést biztosítanak.

A bőrből készült modelleket első sorban utcai hordásra tervezték. Minden bőralapanyag különlegesen bevizsgált nappa- és rénszarvas bőr.

Bélésként „dialino" anyagot használnak, mely egy bőrbarát, velúrszerű anyag, a nedvességet jól kezeli és gyorsan kiszárad.

Több modell mesh (hálószerű) anyagból és klímakiegyenlítő bambusz béléssel készül. A bambusz szálakkal átszőtt anyag tulajdonsága, hogy kitűnő nedvességlekötő, e mellett klímakiegyenlítő és természetéből adódóan antibakteriális hatású. Minden zárt sarkú modell a speciális sarokkéreg kialakítás következtében stabil tartást biztosít. A cipők bélése légáteresztő hálós anyagból készül. A frottír béléssel készült cipők ezüst-ionokat tartalmaznak, amely antibakteriális hatású.

A betétek kivehetőek, moshatóak. A 6 mm vastag betét helyére más, ortopéd betét is behelyezhető. A felsőrészben nincsenek varratok ,ezeket egy közbenső szivacsréteggel és béléssel takarták el. A szükséges helyeket nem varrják, hanem ragasztják.

A sarokrész kialakítása a hagyományos cipőkhöz hasonlít, így a sarok jó tartást biztosít.

A talp különösen kemény és kialakításánál egy enyhe gördületet építettek be, ami könnyíti a járást. Első ránézésre ezek a speciális kialakítások fel sem tűnnek, így egy hagyományos cipő benyomását keltik.

A bőségek alapvetően H illetve L-XXL; extrém esetben R méretben is készülnek. Az L és R bőségek miatt az erősen duzzadt, vagy bekötött lábnak is elegendő helye van. Extrém R-bőségű modellek az alábbi esetekben javasoltak:

  • operáció után,
  • a lábfej osteotomiai korrektúráját (csontvésés) követően,
  • sebesedés a lábfejen, a talp részén,
  • egyéb sérülés esetén a lábfejen.

A cipők mérete 36 – 48-ig, különös esetekben 50-es méret is kapható.

Itt érdeklődhet az aktuálisan elérhető választékról
és a szállítási határidőről!

Papucs PA-velúr anyagból, lábfejvastagsághoz (rüszt) állítható tépőzárral. Kivehető bőrbevonatú lágyszivacs betét. Saját betét behelyezhető, mosható 30°-ig.

58906-25

Fűzős szandál lakkbőrből, rugalmas betétek kívül és belül

79711-13

Szandál puha nappa bőrből. Oldalkiképzés rugalmas betétekkel

 79721-44

Sportos puha nappa bőr félcipő tépőzárral, „L” bőségben.

75150-60

Tépőzáras félcipő PA-velúr anyagból, frottírbéléssel. Tépőzáras sarokkiképzés.

60420-25

Sportos puha nappa bőr fűzős félcipő „L” bőségben.

75160-60

Női és férfi kivitel, 77% pamut, lapos varrat, ezért nem nyom, és sehol sem vág be. Ezüstszálak vannak beszőve, ezáltal véd a baktériumok és bőrgombák ellen, fertőzés gátoló, izzadtságszag csökkentő és bőrbarát

Zokniképek

Szandál légáteresztő puha hálós anyagból. Cserélhető és mosható 6mm vastag frottír bevonatú puha szivacs talpbetét, bambuszbélés.

58892-03 

PA-velúr kötöző cipő, frottír bélés, 2 tépőzáras heveder, mosható 30 °-ig

 

60920-03

 

Tépőzáras félcipő légáteresztő hálós anyagból, cserélhető frottírbevonatú lágyszivacs bélés.
Stabil sarok, biztos tartás. A 6 mm vastag lágyszivacs betét kivehető és mosható. Bambusz bélés.

58882-03

Szandál légáteresztő puha hálós anyagból „R” bőségben.

 

60470-20

 

 

Sarokpánt nélküli szandál PA-velúrból kötözés után, frottírbéléssel, 30°-ig mosható. Sarokpánttal (58.901) szandálként hordható (pántot külön rendelni!)

58900-25

Nappabőr klumpa állítható sarokpánttal, csúszásgátolt talppal, masszázs és fordítható talpbetéttel, H bőséggel.

 

04161-60 

 

Komfortos „Balerina” típus, kellemes sarokmagassággal.

03241-316

 

Komfortos nappabőr cipő, sztreccsbetéttel, tépőzárral, kellemes sarokmagassággal, bőr béléssel.

03851-31

 

PA-velúr félcipő. Frottírbélés, cserélhető és mosható lágyszivacs betét, frottír sarokanyag. Saját betét is behelyezhető.

 

58990-25

 

Komfortos „Balerina” típus, kellemes sarokmagassággal

03821-25

Extrém puha stretch mokkaszín, kellemes 30 mm-es sarokmagassággal

26221

Nappabőr női papucs, oldalán lábformához alkalmazkodó streccs betéttel, állítható tépőzárral, cserélhető bőrbevonatú latex anyagú betéttel, Swarovski kristály díszítéssel, G bőségben.

01939-60

Puha nappabőrből, állítható tépőzárral és sarokpánttal, cserélhet betéttel (saját betét is behelyezhető), „G” bőségben készül.

 

01944-32

 

Nappabőr női szandál tépőzárral, díszítőelemekkel, ergonómikusan kiképzett talpbetéttel, „G” bőségben.

03621-31

 

Sportos puha nappa bőr félcipő tépőzárral,R bőségben is szállítható

75100-60

Rugalmas, utcai viselésre is alkalmas cipők hölgyek és urak számára L bőségben.

31311-52

Sportos puha nappa bőr félcipő sztrecsbetéttel, tépőzárral, „H1/2” bőségben.

 

75160-60

 

 

Sarokpánt két tépőzárral a 58906 „Bali”, az 58900 „Ibiza és az 58908 „Koppenhagen” modellekhez

58901-25

Lábfej rész sztreccs rugalmas anyag, különösen alkalmas nyomásra érzékeny lábakra. Sarokrész mikró velúr anyagból. Cserélhető bőrbevonatú betét.

 

60810-60

 

Tépőzáras csizma puha nappabőrből

75500-60

Lábfej rész nyomott mintás rugalmas anyag, különösen alkalmas nyomásra érzékeny lábakra. Egyéb részek mikrovelúr anyagból. Cserélhető bőrbevonatú betét.

60811-32

cukorbetegwebaruhaz