Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

Friss hírek

Cukorbetegen is egészségesebben az egészségeseknél

Az oxigén, a fény és a víz többek között azok az elemek, amelyek nélkülözhetetlenek az élőlények túlélése szempontjából. Ugyanezek az életet biztosító dolgok azonban károsak is lehetnek, ha ott vannak jelen, ahol a gyógyszereinket tartjuk. De mit érdemes tudni a medicinák megfelelő tárolásáról?

A legtöbb nő életében a menopauza – vagy ahogy még beszélni szoktunk róla változókor, klimax – egy teljesen természetes folyamat, amely általában a negyvenes években kezdődik és az ötvenes évek végéig zajlik le. Egy változókorban lévő cukorbeteg nő számára azonban igazán jelentős kihívásokat okozhat a klimax és a diabétesz tüneteinek megkülönböztetése, hiszen gyakran nem egyértelmű, hogy azokat mi okozza, így megfelelő kezelésük is odafigyelést igényel.

Ahogy az idő egyre hidegebb lesz, és csökken a napsütéses órák száma, a legtöbb emberen eluralkodik a téli a lehangoltság, és mindez természetesen hatással van a cukorbetegségre is. Szerencsére azért vannak olyan technikák, amelyek segítségével leküzdetjük a rossz hangulatot a hidegebb hónapokban is.

Mit tegyünk, ha a hideg időjárás kiszárította a bőrünket, megfáztunk, hideg van a testedzéshez vagy csak nem tudjuk megfelelően tárolni az inzulint? Megoldás néhány gyakori, a téli időjárás okozta cukorbeteg-problémára!