Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

Cukorbetegen is egészségesebben az egészségeseknél

2014-ben készült egy országos felmérés (Országos Táplálkozás- és Tápláltsági Állapot Vizsgálat) a magyar lakosság táplálkozásával kapcsolatban, amelynek az eredményei kitérnek a vitaminfogyasztás jellemzőire, amelyeket táplálékok formájában viszünk be szervezetünkbe. Ebben a cikkben a zsírban oldódó vitaminokra vonatkozó információk gyakorlati hasznát fogjuk bemutatni.

Ma már közismert az a néhány évtizede még kevesek által szem előtt tartott tény, hogy a napégés következtében károsodott bőrsejtek nem feltétlenül regenerálódnak teljes mértékben. Az évtizedek alatt bekövetkező leégések hatása összeadódik, és egyes esetekben bőrrák kialakulásához vezethet. leégés

Önnek is ismerős az az érzés, amikor egy rovarcsípés, kiütés vagy egyéb bőrsérülés miatt bőre kibírhatatlanul viszket és úgy érzi, egyedül egy kiadós megvakarás hozhatna enyhülést? Megesett már, hogy ilyenkor jólesően, alaposan megvakarta a piros duzzanatot, ami ettől még nagyobb, még vörösebb lett és még jobban viszketett? Esetleg ki is sebesedett a vakarástól? A szúnyogcsípés, rovarcsípés, csalánkiütés, napégés vagy a bőr nagyfokú kiszáradása miatt fellépő, tűrhetetlen viszketés ellen létezik megoldás! Viszketés elleni krém alkalmazásával hatékonyan csökkentheti a kellemetlen panaszokat.

Az oxigén, a fény és a víz többek között azok az elemek, amelyek nélkülözhetetlenek az élőlények túlélése szempontjából. Ugyanezek az életet biztosító dolgok azonban károsak is lehetnek, ha ott vannak jelen, ahol a gyógyszereinket tartjuk. De mit érdemes tudni a medicinák megfelelő tárolásáról?

A legtöbb nő életében a menopauza – vagy ahogy még beszélni szoktunk róla változókor, klimax – egy teljesen természetes folyamat, amely általában a negyvenes években kezdődik és az ötvenes évek végéig zajlik le. Egy változókorban lévő cukorbeteg nő számára azonban igazán jelentős kihívásokat okozhat a klimax és a diabétesz tüneteinek megkülönböztetése, hiszen gyakran nem egyértelmű, hogy azokat mi okozza, így megfelelő kezelésük is odafigyelést igényel.

cukorbetegwebaruhaz