Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

×

Üzenet

Failed loading XML... Opening and ending tag mismatch: link line 1 and head Namespace prefix gcse on search is not defined Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: p line 1 and script Opening and ending tag mismatch: div line 1 and p Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined Opening and ending tag mismatch: body line 1 and div Opening and ending tag mismatch: link line 1 and body Opening and ending tag mismatch: link line 1 and html Premature end of data in tag head line 1 Premature end of data in tag html line 1

fogyokura-logo

Egy újonnan végzett vizsgálat azt bizonyítja, hogy a vízivás segíthet a fogyásban és az elért súly megtartásában. A Virginia Intézet táplálkozástudományi professzora, Dr. Brenda Davy az általa irányított vizsgálat eredményei alapján úgy gondolja, hogy az étkezések előtt elfogyasztott kétszer két és fél deciliter víz segít megszabadulni a súlyfeleslegtől.

Sokan elmondhatjuk, hogy rengeteg könyvet elolvastunk, kipróbáltuk az éppen aktuális fogyókúrás csodaszereket, kiválóan tudjuk értelmezni az élelmiszerek csomagolásán feltüntetett összetételeket – vagyis minden tekintetben kitűnőre vizsgáznánk táplálkozástudományból. Ám mielőtt bűnbakot keresnénk amiért súlyunk mégsem érte el a kívánt célértéket, jó ha tudjuk, hogy a vizsgálatok szerint a legtöbb ember szerint saját étkezési szokásai sokkal jobbak, mint valójában.

Testsúlyunk megfelelő szinten tartásához elengedhetetlen, hogy az étkezéssel és a testmozgással kapcsolatos felfogásunkat megváltoztassuk. Sokan kezdenek el veszíteni súlyukból egy fogyókúra során, azonban a visszahízás elkerülése csak nagyon keveseknek sikerül. A II. típusú diabéteszben szenvedők esetében ez különösen nehéz, ezért talán segíthet néhány, már kipróbált ötlet:

Az év végi ünnepek és a mozgásszegény hideg hónapok eredménye, hogy a tél végére szinte mindenkin lerakódik több-kevesebb súlyfelesleg. A cukorbetegek számára az optimális testsúly nagyon fontos vércukorszintjük érdekében, azonban a fogyás tekintetében nekik sokkal több szempontot kell figyelembe venniük.

A kalóriabevitel csökkentése minden fogyókúra alapja: fogyás abban az esetben történik, ha kalóriabevitelünk kevesebb, mint amennyit szervezetünk a napi tevékenység során felhasznál. Ilyenkor testünk a sejtek működése számára szükséges energiamennyiséget automatikusan kipótolja az erre a célra fenntartott raktárból, a zsírszövetből. A dolog természetéből adódóan minél kevesebb kalóriát viszünk be, annál gyorsabb a fogyás, de az extrém fogyókúrának súlyos egészségügyi következményei lehetnek.

cukorbetegwebaruhaz