Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

cukiklub3Porubek László méltó példakép lehet valamennyiünk – cukorbeteg és egészséges ember – számára, hiszen nap mint nap bizonyítja, hogy pénz, hírnév, ismeretség nélkül is le lehet küzdeni az akadályokat, ha van elég akaraterőnk!

A Rákoskeresztúri Gyermek Cukiklub vendége volt Porubek László a Diabetes Fitness Alapítvány elnöke. A sportember megpróbáltatásokkal teli életútjáról beszélt a gyerekeknek. Több mint tíz éve diagnosztizálták nála az I. típusú cukorbetegséget, súlya rohamosan csökkent és a látását is elveszítette átmenetileg az inzulinhiány következtében. És ahogy ez már lenni szokott, a baj nem jár egyedül: magánélete zátonyra futott, elvesztette munkáját és az utcára került. Egy éven keresztül élte a hajléktalanok életét úgy, hogy mindeközben inzulinos cukorbeteg volt.

Ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben megjelent egy unokatestvér, Névai Milán, aki fiatalságának és a sportolókra jellemző győzni akarásnak köszönhetően nem ismert lehetetlent: rengeteget beszélgetett Lacival, segített neki munkát találni és rávette a rendszeres testmozgásra. Egészségi és lelkiállapota folyamatosan javult és kialakítottak egy életmódot.

A kitartó munka meghozta gyümölcsét: 2003-ban az Országos Fedett pályás 60m-es Síkfutás Bajnokságon Senior kategóriában egészséges emberek között 3. helyezést ért el (nem elhanyagolható tény, hogy a versenyzők között egyedül ő volt cukorbeteg!), 2009-ben a Veterán Atlétikai Magyar Bajnokságon 60m-es síkfutásban a 4. helyen végzett.

cukiklub1

Laci ma már remekül van, természetesen az izulint nem hagyhatja el, de semmilyen szövődmény nem jelentkezett nála, a látása újra a régi, minden értéke megfelelő és jól érzi magát a bőrében.

Persze egyáltalán nem volt könnyű idáig eljutnia, ehhez nagy akaraterőre és szívós munkára volt szükség minden nap és minden percben hosszú éveken keresztül. Ez ma is így van, de már nem jelent erőfeszítést, hiszen természetessé vált, beépült az életébe és ez a záloga az egészségének, a saját valamint családja boldogságának.

Milánnal létrehoztak egy alapítványt pontosan azért, hogy segíthessenek a fiatal cukorbetegek számára megtalálni önmagukban az akaraterő képességét. A Diabetes Fitness Alapítvány edzőtermében szeretettel várnak mindenkit, aki szeret sportolni, ehhez személyi edzőként egyénre szabott programot dolgoznak ki, és életmód tanácsokkal szolgálnak mindazoknak, akik ezt kérik. Az Alapítványnak köszönhetően a cukorbetegek számára mindez ingyenes.

cukiklub2

Porubek László méltó példakép lehet valamennyiünk – cukorbeteg és egészséges ember – számára, hiszen megmutatta - és nap mint nap bizonyítja -, hogy pénz, hírnév, ismeretség nélkül is le lehet küzdeni az akadályokat, ha van elég akaraterőnk!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

cukorbetegwebaruhaz