Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Sifter1A Rákosmenti Cukorbeteg Gyermekek Egyesületének áprilisi összejövetelén Sifter Tamás, az FC Fehérvár labdarúgója volt a vendég.

A fiatal sportoló az idén jubilál: pontosan 10 éve diagnosztizálták nála az I. típusú cukorbetegséget, és bár az élsportról akkor megpróbálták lebeszélni, ő nem adta fel. Keményen küzdött álmaiért miközben hihetetlen fegyelemmel tanult meg együtt élni a betegséggel.

A Rákosmenti Cukorbeteg Gyermekek Egyesületének áprilisi összejövetelén Sifter Tamás, az FC Fehérvár labdarúgója volt a vendég. A fiatal sportoló az idén jubilál: pontosan 10 éve diagnosztizálták nála az I. típusú cukorbetegséget, és bár az élsportról akkor megpróbálták lebeszélni, ő nem adta fel. Keményen küzdött álmaiért miközben hihetetlen fegyelemmel tanult meg együtt élni a betegséggel. A soproni születésű középpályás 2008. januárjában igazolt a Fehérvárhoz, ahol jelenleg is játszik.

Profi sportolóként nem könnyű betartani a cukorbeteg diétát, hiszen a meccseket követő csapatépítő ebédek – pacalpörkölt, töltött káposzta, gulyásleves stb. - nagyon finomak ugyan, de nem

kimondottan egészségesek. Tamásnak az elmúlt tíz év alatt sikerült kialakítania egy olyan életmódot, amellyel a diabétesz és az élsport remekül összeegyeztethető. A fiatal cukorbetegeket is arra bátorítja, hogy ne adják fel álmaikat a betegség miatt, mert mindenre van megoldás, csak akarni és küzdeni kell a célokért – bár cukorbetegen ez a küzdelem keményebb.

Sifter2

Sifter3

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

cukorbetegwebaruhaz