Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

Gyremekcukorbeteg magazin gyerekeknek és szülőknek

1996-ban a 2 éves Malcomnál 1-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak. A helyzet nagyon nehéz volt nagymamája, Sandy számára, aki másik városban lakott és nem tudott sem a kisfiúnak, sem lányának, az édesanyának segíteni. Mégis tenni akart valamit, ezért a diabétesz kutatásának és a felvilágosítás támogatására adományokat gyűjtött.

Cukorbeteg gyerekek esetében az iskolakezdés szokásos problémái mellett további feladatok is várnak a szülőkre: mindenekelőtt fel kell készíteni a gyereket néhány dologra, így ő is nyugodtabban tudja majd eltölteni az első néhány zűrzavaros napot az iskolában. Ehhez szeretnénk néhány további ötletet adni.

Lászlófy Ábel, a korábbi cikkünkből már ismert narancssárga pöttyös Optimistes kisfiú 18. helyezést ért el az olaszországi Garda-tavon megrendezett, harminc éves múltra visszatekintő  nemzetközi vitorlásversenyen.

Minden érintett ismeri a szokásos "kezdődik az iskola" témákat: tankönyvek, füzetcsomagok, írószerek, stb. Azonban a cukorbeteg gyermeket nevelő szülőkre további, az iskolakezdéshez kapcsolódó teendők várnak.

cukorbetegwebaruhaz