Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

1996-ban a 2 éves Malcomnál 1-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak. A helyzet nagyon nehéz volt nagymamája, Sandy számára, aki másik városban lakott és nem tudott sem a kisfiúnak, sem lányának, az édesanyának segíteni. Mégis tenni akart valamit, ezért a diabétesz kutatásának és a felvilágosítás támogatására adományokat gyűjtött.

Malcolm 4 évesen pumpás lett, és nagymamája írt neki egy könyvet „Az én saját pumpás könyvem" címmel. Ezt egy évvel később a „Mindentudó kiskönyvem az 1-es típusú cukorbetegségről" című könyvecske követte. A két könyvecske akkora elismerést váltott ki az egészségügyi szakemberek körében, hogy Sandy nagymama szerette volna a lehető legszélesebb körben elérhetővé tenni az érdeklődők számára. Ezért létrehozott egy weboldalt (grandmasandy.org), ahonnan bárki ingyenesen letöltheti az eredeti anyagokat.

A magyar nyelvű fordítás a Köz-Pont Közhasznú Alapítvány megbízásából és támogatásával készült, szakmailag az egyik legkiválóbb diabetológus – gyermekorvos, Dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna lektorálta.
A magyar nyelvű változatok ingyenesen letölthetők letölthetők az alábbi linkeken keresztül:

mindentudoMindentudó kiskönyvem az 1-es típusú cukorbetegségről

 

 

 

 

pumpaAz én saját pumpás könyvem

 

 

 

A könyvek nyomtatott változata – amelynek ára csak a nyomdai költségeket tartalmazza - megvásárolható a Diab-Pont webáruházban.

 

cukorbetegwebaruhaz