Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

×

Üzenet

Failed loading XML... Opening and ending tag mismatch: link line 1 and head Namespace prefix gcse on search is not defined Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined attributes construct error Couldn't find end of Start Tag script line 1 Opening and ending tag mismatch: p line 1 and script Opening and ending tag mismatch: div line 1 and p Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined Entity 'nbsp' not defined Opening and ending tag mismatch: body line 1 and div Opening and ending tag mismatch: link line 1 and body Opening and ending tag mismatch: link line 1 and html Premature end of data in tag head line 1 Premature end of data in tag html line 1
1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Lászlófy Ábel, a korábbi cikkünkből már ismert narancssárga pöttyös Optimistes kisfiú 18. helyezést ért el az olaszországi Garda-tavon megrendezett, harminc éves múltra visszatekintő  nemzetközi vitorlásversenyen.

logoLGM012ok2web lowA XXX. Garda Lake Meeting – amely ezúttal a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mert még soha ennyi (pontosan 1073) Optimist nem volt egyszerre versenyen a vízen – a világ egyik legrangosabb versenye.

A versenyzők három kontinensről, 25 országból álltak rajthoz a gyönyörű természeti környezetben lévő „szélbiztos” Garda-tavon.
A versenyen az ifik (junior) és a serdülők (cadet) külön kategóriában indulnak. Ábel, alias Szamóca 266 versenyző között érte el ezt a szép eredményt.

Ábel és ikertestvére jövőre is a serdülő kategóriában indul, hiszen a gyerekek 12 év alatt ebben a csoportban versenyeznek.

Ábel 2011 januárja óta I-es típusú diabeteses. Már vitorlásversenyzőnek készült, amikor a diabetes nála kialakult, így nem szakította meg sportolói karrierjét. Ábelre a tavakon és a tengereken külön figyel edzője, édesapja és versenyzőtársai is, így a kisfiú biztonságban folytathatja ezt a nagyszerű sportot.

A versenyszerű vitorlázás ebben a formában nem csupán nyári elfoglaltság, hanem a télen is versenyek, edzőtáborok követik egymást. Ábel januárban egy hetes horvátországi edzőtáborban vett részt, márciusban pedig négyszer volt Szlovéniában versenye.

A Garda-tavi versenyről Ábel egyből Opatijába utazik tovább, hogy részt vegyen az ott megrendezendő három napos vitorlásversenyen. (Versenynaptára honlapján megtekinthető.)

Szamóca a versenyekre ikertestvérével, Leventével együtt készül, és együtt is utaznak.

A kisfiú minden szabadidejét a vitorlázással tölti. Az ilyen szintű vitorlás versenyzés ezt meg is követeli, és a hétvégék, meg a nyár is ezzel telik. Persze iskolai hiányzással is jár versenysport; de Ábel mindig bepótolja a lemaradást. Félévi bizonyítványában két négyes volt csupán, az egyik magatartásból…

GD2 7417

Fotó: Giovanni De Sandre

A végeredmény ITT!
A verseny honlapja ITT!
Lászlófy Ábel honlapja ITT!

Videók:

http://youtu.be/iammUuczAZc

http://youtu.be/ZfXRB_mI56U

http://youtu.be/iammUuczAZc

http://youtu.be/mi3fFl8FFVI

cukorbetegwebaruhaz