Diab-Pont Magazin

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Legújabb cikkeink

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Lászlófy Ábel, a korábbi cikkünkből már ismert narancssárga pöttyös Optimistes kisfiú 18. helyezést ért el az olaszországi Garda-tavon megrendezett, harminc éves múltra visszatekintő  nemzetközi vitorlásversenyen.

logoLGM012ok2web lowA XXX. Garda Lake Meeting – amely ezúttal a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mert még soha ennyi (pontosan 1073) Optimist nem volt egyszerre versenyen a vízen – a világ egyik legrangosabb versenye.

A versenyzők három kontinensről, 25 országból álltak rajthoz a gyönyörű természeti környezetben lévő „szélbiztos” Garda-tavon.
A versenyen az ifik (junior) és a serdülők (cadet) külön kategóriában indulnak. Ábel, alias Szamóca 266 versenyző között érte el ezt a szép eredményt.

Ábel és ikertestvére jövőre is a serdülő kategóriában indul, hiszen a gyerekek 12 év alatt ebben a csoportban versenyeznek.

Ábel 2011 januárja óta I-es típusú diabeteses. Már vitorlásversenyzőnek készült, amikor a diabetes nála kialakult, így nem szakította meg sportolói karrierjét. Ábelre a tavakon és a tengereken külön figyel edzője, édesapja és versenyzőtársai is, így a kisfiú biztonságban folytathatja ezt a nagyszerű sportot.

A versenyszerű vitorlázás ebben a formában nem csupán nyári elfoglaltság, hanem a télen is versenyek, edzőtáborok követik egymást. Ábel januárban egy hetes horvátországi edzőtáborban vett részt, márciusban pedig négyszer volt Szlovéniában versenye.

A Garda-tavi versenyről Ábel egyből Opatijába utazik tovább, hogy részt vegyen az ott megrendezendő három napos vitorlásversenyen. (Versenynaptára honlapján megtekinthető.)

Szamóca a versenyekre ikertestvérével, Leventével együtt készül, és együtt is utaznak.

A kisfiú minden szabadidejét a vitorlázással tölti. Az ilyen szintű vitorlás versenyzés ezt meg is követeli, és a hétvégék, meg a nyár is ezzel telik. Persze iskolai hiányzással is jár versenysport; de Ábel mindig bepótolja a lemaradást. Félévi bizonyítványában két négyes volt csupán, az egyik magatartásból…

GD2 7417

Fotó: Giovanni De Sandre

A végeredmény ITT!
A verseny honlapja ITT!
Lászlófy Ábel honlapja ITT!

Videók:

http://youtu.be/iammUuczAZc

http://youtu.be/ZfXRB_mI56U

http://youtu.be/iammUuczAZc

http://youtu.be/mi3fFl8FFVI

cukorbetegwebaruhaz